03 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів
Останні виставки
Останні новини
Останні новини
Курси підвищення кваліфікації бібліотекарів - 12, 2017 PDF Друк e-mail
Вівторок, 12 грудня 2017, 14:45

З 11.12.17 р. розпочалися заняття на на курсах підвищення кваліфікації бібліотекарів на базі бібліотеки ВНЗ Укоопспілки “Полтавський університет економіки і торгівлі” за тематикою «Інноваційна діяльність бібліотек із забезпечення інформаційних потреб користувачів». Автори курсів Іванова Валентина Василівна, доктор економічних наук, професор та Науменко Ірина Олександрівна, завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки університету проводять заняття за наступними темами: удосконалення або засвоєння нових бібліотечних послуг і розширення їх асортименту; удосконалення методів управління бібліотекою, організаційних соціальних аспектів управлінської діяльності; модернізація бібліотечних технологічних процесів, упровадження автоматизованих бібліотечних технологій; реалізація інновацій у довідково-бібліографічному та інформаційному обслуговуванні користувачів.

Після закінчення курсів бібліотекарі отримають свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Успішного вам навчання, колеги!

 
Всеукраїнський тиждень права PDF Друк e-mail
Середа, 06 грудня 2017, 16:38

Всеукраїнський тиждень права відзначають в бібліотеці ПУЕТ

З 6 по 12 грудня бібліотека Полтавського університету економіки і торгівлі в рамках Всеукраїнського тижня права, присвяченого прийняттю ООН 10 грудня 1948 р. Загальної декларації прав людини, організувала цикл заходів «На допомогу навчальному процесу з правознавства».

 

З правовими питаннями ми зустрічаємось досить часто. Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, треба знати закони. Звідкіля ж можна здобувати правові знання? Звичайно, з книг.

Вашій увазі, шановні студенти, пропонуються:

  1. Відкритий перегляд «Закони України: Вивчайте! Знайте! Поважайте! (Загальний читальний зал).
  2. Книжкова виставка «Державні символи України (Фойє загального читального залу).
  3. Тематична полиця «Сучасний вимір науки про державу» (Читальний зал для науковців»).
  4. Відеоперегляд «Stop корупція: У всьому повинен менталітет» з коментаріями викладача. (Медіатека)

Усі книжки ви можете отримати на абонементах навчальної і наукової літератури і в читальних залах бібліотеки ПУЕТ.

 
Міжнародний день студента PDF Друк e-mail
Понеділок, 20 листопада 2017, 15:50

Міжнародний день студента – свято, що об’єднує всіх студентів

Студенти різних часів та епох. Які вони були? Що в них спільного із сучасними студентами, а що відмінного? Саме це і взялися з’ясовувати організатори панельної дискусії «Студент середньовіччя, радянський студент, сучасний студент. Що між ними спільного, а що відмінного?», яка відбулася 16 листопада в переддень Міжнародного дня студента.

Захід проходив в читальному залі бібліотеки. Представляли студентство середньовіччя, радянське і сучасне три доповідачі. За студента середньовіччя виступала Юрко Ірина Вікторівна, бібліотекар відділу обслуговування навчальної та наукової літератури, яка підібрала надзвичайно цікавий матеріал із життя і побуту середньовічного студентства. Про радянського - розповіла студентка Садова Світлана Василівна, директор бібліотеки, а сучасне студентство представляв Влад Гриценко, член студради, студент 2 курсу нашого університету. Обговорювалися 4 питання:

  1. Ставлення студентів до навчання.
  2. Роль викладача в освітньому процесі.
  3. Вид інформаційних ресурсів, їх значення для навчання.
  4. Час дозвілля: як його проводили студенти раніше і як проводять сьогодні?

Відбулася жвава бесіда з порівнянням позитивного й негативного в житті та навчанні студентів у минулому і сьогодні. Підсумки підбив Влад Гриценко, який сказав, що він надзвичайно задоволений тим, що навчається в наш час і саме в нашому університеті, який надає всі умови для навчання й гарної організації дозвілля.

 
ТВОРЧІСТЬ У СПІВПРАЦІ З ПРИРОДОЮ PDF Друк e-mail
Четвер, 16 листопада 2017, 16:29

ТВОРЧІСТЬ У СПІВПРАЦІ З ПРИРОДОЮ

Наше життя іноді дарує нам неповторні дні, даючи змогу познайомитися з новими людьми, від спілкування з якими на душі стає тепло. Така людина – Іван Петрович Долюк. Вже декілька днів читальна зала для студентів стала гостинною домівкою для його лісових скульптур. Лісова скульптура – це складний тандем природи, фантазії та майстерності людини. Іван Петрович - митець лісової скульптури, він боготворить природу, черпає з неї матеріал для своїх творінь. «Іван Петрович заслуговує великої уваги від нашого суспільства, це людина високого інтелекту, розуму, просторового мислення, яке в нього не тільки від спеціальності, а й від любові до природи. Це й допомагає йому створювати такі шедеври, рідкісні шедеври", – розповідає друг митця Микола Дорошенко.

Справжній митець, Іван Петрович серед чудернацьких корінців, уламків дерев, незвичайних гілочок, наростів знаходить свої майбутні скульптурні творіння.

Лісові скульптури Івана Долюка – це сплав любові і гіркоти, надії і безумства, смішного і чарівного. Це своя індивідуальна філософія, самовираження, своє бачення світу у його прадавніх, побутових, історичних іпостасях. А які цікаві влучні назви придумує автор для своїх скульптур!

Наші студенти мають можливість побачити 45 робіт, а всього їх у Майстра 60. Поспілкуватися з автором і побачити його скульптури мали можливість студенти груп МЕВ – 11, Т – 11, ОА – 11, ФК – 11. Але це лише початок, тому що професор кафедри педагогіки та суспільних наук Петренко Ірина Миколаївна регулярно організовує відвідування цієї виставки та проведення екскурсії для інших груп. Студенти з задоволенням слухають розповідь автора про свої роботи і збагачуються новими враженнями.

 
Творити материк рідного слова PDF Друк e-mail
Понеділок, 13 листопада 2017, 15:59

Творити материк рідного слова

«Творю свій материк…» – лейтмотив зустрічі з ученим, письменником, педагогом, журналістом, видавцем, громадським діячем Миколою Дмитренком, яка відбулася 8 листопада у читальному залі бібліотеки Полтавського університету економіки й торгівлі. Цей захід у межах відзначення Дня української писемності і мови ініціювали й провели викладачі двох кооперативних вишів міста – кандидат педагогічних наук, викладач вищої категорії, викладач-методист, завідувач циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Полтавського кооперативного коледжу Валентина Сергіївна Ісакова та кандидат філологічних наук, доцент кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки і торгівлі Віта Василівна Сарапин. «Такі акції свідчать про збереження культурних традицій кооперації, яка завжди опікувалася українською духовністю, дбала про формування національної свідомості й гідності співвітчизників. Ряд видатних кооператорів, з-поміж яких і славетний земляк Борис Мартос, прем’єр-міністр Української народної республіки, пам’ятник якому височіє біля ПУЕТ, вважали творення української культури українською мовою пріоритетним напрямком своєї діяльності», – зазначив у вітальному слові проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Олександр Васильович Манжура.

На творчій зустрічі Микола Дмитренко презентував свій багатий доробок. Як доктор філологічних наук, професор, провідний науковий співробітник відділу української та зарубіжної фольклористики Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології М. Т. Рильського НАН України він акцентував на розмаїтості українського фольклору. Микола Костянтинович представив власні фольклористичні розвідки, присвячені проблемам наукової методології, теорії фольклору, історії фольклористики, архаїчним пластам традиційної культури, віруванням, міфам, символіці, фольклорно-літературним зв’язкам. Жваву зацікавленість слухачів викликали упорядковані й видані М.К. Дмитренком книжки кишенькового формату з серії «Народна творчість»: «Прислів’я та приказки», «Народні повір’я», «Народний сонник», «Анекдоти про сімейне життя», «Народні загадки», «Народні байки», «Українські народні казки», «Народні прикмети», «Голосіння, тужіння, плачі», «Замовляння», «Привітання. Побажання. Тости».

Прозвучали вірші й пісні Миколи Дмитренка любовної, філософської, громадянської проблематики, зокрема:

Присвячую Україні

Творю свій материк, а думаю про море.
Купаю в морі мрії пароплав.
Душа моя із вічністю говорить…
Мій материк, у плав!

Наприкінці виступу він подарував бібліотеці 20 книг і журналів, що стануть у пригоді студентам і викладачам, які люблять українську мову і сучасну українську літературу. Бібліотека теж прийняла участь у заході і підготувала книжково-ілюстративну виставку «Мов джерельна вода рідна мова моя».

 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 15 з 43
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Техники управления агрессией
Історія вчень про право і державу
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки