Про журнал

Науковий журнал
«Вісник економічної науки України» («ВЕНУ»)

ISSN 1729-7206

Свідоцтво про державну реєстрацію KB № 9390 видано Міністерством юстиції України 02.12.2004 р.

Галузь науки: економіка

Засновники:
громадська організація «Академія економічних наук України» (м. Київ),
Інститут економіки промисловості НАН України (м. Київ)

Рік заснування: 2004 р.

Викладені в науковому журналі «Вісник економічної науки України» матеріали спрямовані на інформування наукової спільноти, фахівців, представників місцевих і державних органів влади про розвиток сучасної економічної науки, а також на визначення сучасних економічних проблем і шляхів їх вирішення, заснованих на науковому аналізі теорії та практики України і провідних зарубіжних країн із використанням економіко-математичного моделювання й інформаційних технологій.

Публікація матеріалів у журналі має на меті сприяння поширенню національного досвіду наукової та виробничої діяльності в Україні, її інтеграції в європейський науковий простір й охоплює сучасну наукову полеміку з питань теорії та практики економіки.

Основні розділи видання:
Економічна теорія та історія
Глобальна економіка та міжнародні економічні відносини
Регіональна економіка
Менеджмент
Менеджмент інновацій
Управління людським капіталом і менеджмент персоналу
Маркетинг та логістика
Фінанси
Цифрова економіка та інформаційні технології
Наукові повідомлення
Дискусійний клуб
Рецензії

Матеріали публікуються українською, російською та англійською (змішаними) мовами.

«Вісник економічної науки України» − це журнал відкритого доступу (Open Access) з 2008 р. Усі статті є безкоштовними для користувачів, які мають доступ до читання, завантаження та друку.

Журнал індексується українською загальнодержавною реферативною базою даних «Україніка наукова» (посідає 123 місце серед 660 у рейтингу наукових періодичних видань, що мають бібліометричні профілі; h-індекс – 15) та представлений у Науковій електронній бібліотеці періодичних видань НАН України.

Журнал розміщено в електронному каталозі з повнотекстовим доступом на офіційному сайті Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського.

Журнал індексується вільно доступною пошуковою системою Google Академія. Із 2013 р. журнал «Вісник економічної науки України» включено до міжнародної наукометричної бази «Наукова електронна бібліотека E-Library.Ru (Російського індексу наукового цитування – РІНЦ)», з 2016 р. – до міжнародної наукометричної бази Research Bible (м. Токіо, Японія).