Біохімія молока та молокопродуктів Друк

Біохімія молока та молокопродуктів

Цехмістренко С. І. Біохімія молока та молокопродуктів: Навч. посіб. / С. І. Цехмістренко, О. І. Кононський. – Біла Церква, 2014. – 168 с.

ISBN 978-966-2122-37-4

Навчальний посібник складається із розділів, передбачених програмою дисципліни для студентів аграрних вишів.

У посібнику викладені фундаментальні питання з біохімії молока і молочних продуктів. Представлені хімічний склад, фізико-хімічні та технологічні властивості молока та аналізуються фактори, що на них впливають. Розглянуто біосинтез основних хімічних компонентів молока, біохімія лактації та головні метаболічні процеси у молочній залозі. Наведено дані щодо біохімічних процесів у молоці та молочних продуктах за транспортування, зберігання та консервування, а також біохімічні основи виробництва деяких молочних продуктів.

Рекомендовано для вишів аграрних навчальних закладів III-IV рівнів акредитації зі спеціальностей: “Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва”, “Ветеринарна медицина”.