Облік, калькуляція і звітність у закладах ресторанного господарства Друк

Облік, калькуляція і звітність у закладах ресторанного господарства

Р. В. Карпенко, В. М. Кузнецов, Н. Г. Салогуб

Облік, калькуляція і звітність у закладах ресторанного господарства: Навчальний посібник. – X.: Світ Книг, 2016 – 288 с.

ISBN 978-966-2678-37-6

Навчальний посібник з обліку, калькуляції та звітності створений відповідно до типової навчальної програми предмета «Облік, калькуляція і звітність» Державного стандарту професійно-технічної освіти з професій: «Кухар» код 5122, «Кондитер» код 7412, «Офіціант. Бармен» код 5123 (зміни внесені у межах дозволених норм). В навчальному посібнику висвітлені питання щодо організації діяльності ресторанного господарства, понять про господарський облік, матеріальну відповідальність, загальні принципи організації обліку, ціноутворення та калькуляції, облік касових операцій, проведення інвентаризації у закладах ресторанного господарства.

При підготовці навчального посібника використані новітні матеріали бухгалтерського обліку для закладів ресторанного господарства.

Навчальний посібник може бути використаний викладачами на теоретичних уроках з бухгалтерського обліку, учнями – при виконанні домашнього завдання та при підготовці до практичних робіт, майстрами виробничого навчання – для актуалізації знань на вступних інструктажах під час виробничого навчання.