18 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг
Формування інституційного середовища модернізації економіки старопромислових регіонів України PDF Друк e-mail

310124

Формування інституційного середовища модернізації економіки старопромислових регіонів України: монографія / В. I. Ляшенко. I. Ю. Підоричева. В. Н., Антонюк та ін.; HAН України. Ін-т економіки пром-cтi. Київ, 2022. 472 с.

ISBN 978-6I7-14-0009-2

У монографії досліджено комплекс теоретичних, науково-методологічних підходів до формування інституційного середовища пост- і неоіндустріальної модернізації економіки старопромислових регіонів України та становления peгioнальних інноваційних екосистем. Визначено теоретико-методологічні засади формування інноваційних екосистем України. Здійснено комплексну оцінку інноваційної діяльності промисловості в контексті розвитку інноваційних екосистем у розрізі галузей i регіонів. Обгрунтовано концептуальні положения щодо розвитку інноваційних екосистем старопромислових регіонів України в умовах глобалізації та європейської інтеграції. Розроблено теоретико-методологічні засади формування інституційного середовища, що сприяє цифровій модернізації економіки старопромислових регіонів. Розширено виробничу функцію Кобба-Дугласа шляхом включення інноваційних чинників для визначення інноваційного внеску в економічне зростання. Запропоновано стратегічні сценарії інноваційного розвитку за принципом «майбутнє визначається траекторією в майбутнє» з урахуванням меж безпечного існування. Обгрунтовано концептуальні положення щодо діялъності інститутів регіонального розвитку. Розроблено iнституційні засади стимулювання смарт-спеціалізації та комплексу засобів, які сприяють розвитку підприємництва в об'єднаних територіальних громадах.

Монографія підготовлена за результатами виконання НДР «Формування інституційного середовища модернізації економіки старопромислових регіонів України» (номер держреєстрації 0118U0044901.

 
Матеріалознавство (для архітекторів та дизайнерів) PDF Друк e-mail

30012401

Пушкарьова К. К., Кочевих М. О., Гончар О. Л., Бондаренко О. П.

Матеріалознавство (для архітекторів та дизайнерів): Підручник / За редакцією д. т. н., проф. К. К. Пушкарьової. – К.: Видавництво Лipa-K, 2012. – 592 с.

ISBN 978-966-2609-06-6

У підручнику представлені основні положення сучасного матеріалознавства, що базуються на принципах композиційної побудови будівельних матеріалів. Розглянуто втілення будівельних матеріалів в архітектурні рішення минулого, а також вплив матеріалів та нових технологій на архітектуру майбутнього. Наведено основні види будівельних матеріалів i виробів, їx склад, структуру, властивості, особливості отримання та застосування в екстер'єрі та інтep'єpi будівель i споруд. Особлива увага приділена будівельним матеріалам різного функціонального призначення — конструкційним, теплоізоляційним, покрівельним та гідроізоляційним, оздоблювальним, акустичним, а також матеріалам для проведения ремонтних i реставраційних po6iт з урахуванням їх переваг та недоліків.

Призначений для студентів, які навчаються за напрямом 6.060102 — «Архітектура» за спеціальностями «Архітектура будівель i споруд», «Містобудування» та «Дизайн архітектурного середовища» вищих навчальних закладів, а також спеціалістів, які працюють у галузі будівництва та архітектури.

 
Матеріалознавство PDF Друк e-mail

Матеріалознавство: Навчальний посібник

Більченко О. В., Дудка О. I., Лобода П. I.

Матеріалознавство: Навчальний посібник. – К: Кондор, – 2009. – 154 с.

ISBN 978-966-351-216-7

Даний навчальний посібник підготовлено відповідно до навчальної програми курсу "Матеріалознавство" для студентів-заочників машинобудівних та металургійних спеціальностей. Вiн містить програму навчальної дисципліни, методичні рекомендації по її засвоенню та контрольні запитання для самоперевірки.

 
Українська мова фахового спрямування PDF Друк e-mail

26012401

Л. Г. Погиба, Т. О. Грибіниченко, Л. М. Голіченко

Українська мова фаховою спрямування. Підручник / Л. Г. Погиба, Т. О. Грибіниченко, Л. М. Голіченко. – К.: Кондор, 2011. – 352 с.

ISBN 978-966-351-338-6

Відповідно до програми Міністерства освіти i науки України "Українська мова за професійним спрямуванням" для вищих навчальних закладів, укладено цей підручник з метою допомогти викладачам i студентам (курсантам, слухачам) удосконалити навички у володінні усним i писемним фаховим мовленням, набути знания i вміння у користуванні різними стилями літературної мови.

Підручник містить теоретичний матеріал відповідно до визначених Miнiстepcтвом тем, різноманітні завдання для аудиторних, самостійних та індивідуальних занять, зразки контрольних, модульних контрольних poбiт, тести. Дібрані завдання i рекомендована література допоможуть у підготовці до практичних занять, у проведенні дискусій з обговорення фахових проблем, у набутті навичок публічного виступу, у самостійній роботі зі статтею, посібником, підручником, у написанні наукових poбiт різних жанрів, у вдосконаленні грамотності, розширенні ерудованості.

Для педагогів-словеснків, студентів (курсантів, слухачів) вищих навчальних закладів військового, юридичного, медичного, фінансово-економічного, міжнародних Відносин, педагогічного, мистецького (театр, кіно, архітектура, живопис) спрямування, для старшокласників середніх спеціальних навчальних закладів з профоріентаційною метою, для факультетів україністики зарубіжних навчальних закладів. Для всіх шанувальників української державної мови.

 
Українська мова за професійним спрямуванням PDF Друк e-mail

24012502

Шевчук С. В., Клименко I. B.

Українська мова за професійним спрямуванням: Підручник. 2-ге вид., виправ. i доповнен. К.: Алерта, 2011. 696 с.

ISBN 978-617-566-030-0

Підручник укладено відповідно до типової програми дисципліни «Українська мова (за професійним спрямування)», затвердженої наказом МОН України від 21.12.2009 № 1150. Структурування матеріалу здійснено відповідно до кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Теоретичний i практичний матеріал згруповано у три змістові модулі.

Система вправ i завдань допоможе майбутнім фахівцям набути умінь i навичок професійного спілкування на граматичному, лексичному, стилістичному рівнях. Після кожної теми вміщено запитання i завдання для самоконтролю, індивідуалъні проблемні завдання, теми рeфepaтiв i наукових повідомленъ, які сприятимуть закріпленню вивченого.

Для студентів вищих навчальних закладів ycix piвнiв акредитації, тих, хто прагне високої культури спілкування на професійному piвнi.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 3 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Техники управления агрессией
Теория и методика физической культуры и спорта
Банер
feed-image RSS
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки