04 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг Електронні змісти книг
Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг

Книги та журнали, що надійшли до бібліотеки ПУЕТ за останній час.



Історія держави і права України PDF Друк e-mail
Середа, 12 жовтня 2022, 13:49

Історія держави і права України

Єрмолаєв В. М.

Історія держави і права України : підручник / В. М. Єрмолаєв. – Харків : Право, 2021. – 472 с.

ISBN 978-966-998-022-9

У підручнику висвітлюються історія права, суспільно-політичний, державний лад України з найдавніших часів і до сьогодення – їх основні етапи, закономірності та особливості розвитку. Вивчаються досвід вітчизняного державо- і правотворення, його традиції.

Розрахований на студентів юридичних спеціальностей закладів вищої освіти, аспірантів та викладачів, читачів, які цікавляться історією держави і права України.

 
Українська мова (за правознавчим спрямуванням) PDF Друк e-mail
Середа, 12 жовтня 2022, 11:45

Українська мова (за правознавчим спрямуванням)

Українська мова (за правознавчим спрямуванням) : навч. посіб. / В. М. Пивоваров, О. А. Лисенко, Л. М. Сідак та ін. – Харків : Право, 2019. – 328 с.

ISBN 978-966-937-480-6

Навчальний посібник містить відомості про мовні норми, їх різновиди та правильність застосування в професійній діяльності правника. Охарактеризовано стилі мови, зокрема офіційно-діловий, викладено особливості усного та писемного мовлення, наведено класифікацію документів та вимоги до їх укладання. Система вправ і завдань на володіння писемним мовленням, додатки покликані сприяти закріпленню знань із мови, підвищенню загальної мовної культури не лише юриста, а всіх тих, хто не байдужий до рідного слова, дбає про його чистоту та правильність.

Для студентів юридичних спеціальностей, широкого загалу мовців, тих, хто володіє українською мовою, але хоче знати більше.

 
Адміністративний процес України : теорія, практика PDF Друк e-mail
Середа, 12 жовтня 2022, 11:13

Адміністративний процес України : теорія, практика

Смокович М. І., Бевзенко В. М.

Адміністративний процес України : теорія, практика : Підручник. Заг. ред. д. ю. н., проф. Бевзенка В. М. Пер. з нім. і адапт. Рижкова Г. В. Видання друге, змінене, доповнене і перероблене. Київ : ВД «Дакор», 2021. 1204 с.

ISBN 978-617-7679-59-1

У Підручнику викладено повний зміст сучасного адміністративного процесу України, пропонуються його історія, зміст, форми (провадження), інші поняття, категорії, інститути: передумови захисту в адміністративному процесі прав, свобод, інтересів, процесуальний розсуд, адміністративна юрисдикція і підсудність адміністративних справ. Охарактеризовано види й особливості учасників адміністративної справи і процесу. Описано такі процесуальні інститути, як строки, судові витрати, судові виклики і повідомлення, докази і доказування, процесуальний примус. Розкрито особливості провадження в адміністративному суді першої інстанції; надано оцінку сутності перегляду рішень адміністративних судів, інших стадій адміністративного процесу.

Друге видання зміненого, доповненого і переробленого Підручника, доповнено описанням процесуальних помилок, сутності тактики й стратегії в адміністративному процесі, розкриттям психолого-етичного виміру процесуальної поведінки учасників адміністративної справи. Обґрунтовано передумови захисту суб’єктивних прав, свобод, інтересів, процесуальні перешкоди стадій адміністративного процесу.

Видання розраховане на студентів, викладачів, науковців. Стане у нагоді юристам-практикам, адвокатам, суддям, працівникам апаратів судів, органів державної влади, державних органів, державних, комунальних підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, інших суб’єктів владних повноважень.

Виклад Підручника станом на 01 травня 2021 року.

 
Культурологія PDF Друк e-mail
Середа, 12 жовтня 2022, 10:11

Культурологія

Кравець М. С.

Культурологія: підручник для студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації. – Львів: «Новий Світ-2000», 2015. – 320 с.

ISBN 966418-015-7

У підручнику систематизовані і викладені основні теоретичні засади навчальної дисципліни "Культурологія". Панорамне висвітлення культурологічної проблематики базується на питаннях курсів "Українська та зарубіжна культура", "Культурологія", що вивчаються у вузах України. У запропонованому підручнику застосований диференційований поділ матеріалу за рівнем базисних знань студентської аудиторії. Враховано прагнення студентської молоді до самостійного пошуку відповідей на складні питання розвитку культури у XXI ст.

У відповідності з вимогами сучасних освітніх стандартів, входження України до єдиного європейського освітнього простору (Болонська декларація) в підручнику подана авторська концепція сучасного змісту дисципліни, як необхідної складової загальної гуманітарної підготовки випускника вищої школи.

Враховуючи теоретичні засади підручника, популярний виклад матеріалу та подані енциклопедичні знання, це видання підручника, як і попереднє – посібника "Культурологія", рекомендується не лише студентам, але і тим, хто не байдужий до сучасних проблем у розвитку культури.

 
Біохімія та технологія оліє-жирової сировини PDF Друк e-mail
Вівторок, 11 жовтня 2022, 13:27

Біохімія та технологія оліє-жирової сировини

Пешук Л. В, Носенко Т. Т.

Біохімія та технологія оліє-жирової сировини. Навч. посіб. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 296 с.

ISBN 978-611-01-0035-9

В навчальному посібнику наведено біохімічний склад сучасних сортів та гібридів насіння основних олійних культур, нетрадиційної олійної сировини, тваринних жирів, деякі морфологічні особливості олійних культур. Посібник містить також характеристику життєвого циклу олійного насіння, технологічних властивостей насіння олійних культур, особливості технології підготовки насіння до зберігання та промислової переробки. Наведено також вимоги сучасних стандартів до якості насіння олійних культур.

Останній розділ посібника присвячено технології використання продуктів переробки олійних культур (макухи та шротів) для одержання білкових продуктів та добавок.

Для студ. спеціальності 7.091705 "Технологія жирів і жирозамінників" напряму 0917 "Харчова технологія та інженерія".

 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 16 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
ПСИХОЛОГИЯ И ПЕДАГОГИКА
Математические методы и модели исследования операций
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки