28 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг Електронні змісти книг
Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг

Книги та журнали, що надійшли до бібліотеки ПУЕТ за останній час.



Основи алгоритмізації та програмування мовою Cі PDF Друк e-mail
Вівторок, 26 вересня 2023, 09:12

Основи алгоритмізації та програмування мовою Cі

Злобін Г. Г. Основи алгоритмізації та програмування мовою Cі. Підручник. – Київ : Видаництво «Каравела»; ЛНУ імені Івана Франка, 2022. – 168 с.

ISBN 978-966-8019-47-0

У підручнику викладені основи алгоритмізації та програмування мовою Сі. Підручник складається з двох частин, розділів і додатків. Частина І (1-10 розділи) – це повний курс програмування мовою Сі. Розглянуті всі засоби мови Сі, які не залежать від реалізацій в компіляторах для ПЕОМ, робочих станцій і мережевих серверів. У Частині II (ІІ.1-ІІ.6 розділи) викладені методи запису алгоритмів та базові задачі з розробки алгоритмів. У додатках (1-4) подана інформація про використання позиційних систем числення в обчислювальні техніці та короткі інструкції щодо роботи з вільнопоширюваними оболонками програмування Geany, Code::Blocks та програму побудови графіків gnuplot.

Для студентів, викладачів вищих закладів освіти та бажаючих самостійно опанувати програмування мовою Сі.

 
Дискретна математика, Борисенко О. А. PDF Друк e-mail
Понеділок, 25 вересня 2023, 13:37

Дискретна математика

Борисенко О. А.

Дискретна математика : підручник / О. А. Борисенко. – Суми : Університетська книга, 2023. – 255 с.

ISBN 978-966-680-376-7

У підручнику, який складається з чотирьох частин і додатків, послідовно викладені елементарні питання теорії множин, логіки, комбінаторики та систем числення. Матеріал викладається конспективно за темами лекцій з великою кількістю прикладів.

У першій частині посібника викладені основні поняття теорії множин і операції з ними.

У другій частині розглядаються елементи математичної логіки. Особлива увага звертається на диз’юнктивні і кон’юнктивні нормальні форми логічних функцій та методи їх мінімізації.

Третя частина містить елементарні комбінаторні конфігурації і біном Ньютона.

У четвертій частині подається теорія і практика сучасних позиційних систем числення.

Для студентів за напрямками підготовки "Електроніка", "Інформатика", "Автоматика".

 
Інтелектуальні інформаційні системи: структура і застосування PDF Друк e-mail
П'ятниця, 22 вересня 2023, 08:25

Інтелектуальні інформаційні системи: структура і застосування

Величко О. М.

Інтелектуальні інформаційні системи: структура і застосування : підручник / О. М. Величко, Т. Б. Гордієнко. – Херсон : Олді+, 2022. – 728 с.

ISBN 978-966-289-552-0

Підручник присвячений питанням створення і застосування інформаційних систем, їхнім основним структурним елементам. У ньому викладені основні поняття і загальні положення, питання створення та експлуатації, проєктування інформаційного забезпечення, архітектури та моделювання, тестування та якості інформаційних систем, особливостей інтелектуальних інформаційних систем та їх застосування для підприємств і організацій, підтримки прийняття рішень.

У підручнику спеціальна увага приділена структурі інформаційних систем, розглянуті питання щодо інтерфейсів користувача інформаційних систем, їх тестування й особливостей інтелектуальних інтерфейсів користувача, алгоритмів обробки даних, інтелектуального аналізу даних в інформаційних системах, їхніх баз даних і знань.

Підручник доцільно використовувати в навчальному процесі для викладання дисциплін за спеціальністю «Системний аналіз» у закладах вищої освіти Крім того, він може бути корисним для працівників науково-дослідницьких організацій, які бажають підвищити свій професійний рівень із питань створення та застосування інтелектуальних інформаційних систем.

 
Основи системного аналізу і прийняття оптимальних рішень PDF Друк e-mail
Четвер, 21 вересня 2023, 11:10

Основи системного аналізу і прийняття оптимальних рішень

Величко О. М.

Основи системного аналізу і прийняття оптимальних рішень : підручник / О. М. Величко, Т. Б. Гордієнко. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. – 672 с.

ISBN 978-966-992-553-7

Підручник присвячений основам системного аналізу і прийняттю оптимальних рішень. Основною метою підручника є забезпечення викладання дисциплін за спеціальністю «Системний аналіз». У ньому викладені основні поняття системного аналізу, його методологія , основні методи та їх застосування. Розглянуті питання моделювання систем, методи оптимізації складних ієрархічних систем.

Окремо у підручнику розглянуті питання щодо теоретичних основ прийняття рішень, методологія розв’язання багатокритеріальних задач, методологія прийняття рішень в умовах ризику і невизначеності, питання щодо особливостей прийняття рішень. У ньому викладені питання щодо консолідації інформації для прийняття рішень, особливості застосування консолідованої інформації, основи менеджменту і систематизації знань.

Підручник доцільно використовувати у навчальному процесі для технічних спеціальностей закладів вищої освіти. Крім того, він може бути корисний для працівників науково-дослідницьких організацій, які бажають підвищити свій професійний рівень у галузі системного аналізу і прийняття оптимальних рішень.

 
Програмування на C++ в прикладах і задачах PDF Друк e-mail
Середа, 20 вересня 2023, 13:40

Програмування на C++ в прикладах і задачах

Васильєв О.

Програмування на C++ в прикладах і задачах : Навч. посіб. / О. Васильєв. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2023. – 382 с.

ISBN 978-617-7507-41-2

Книга присвячена мові програмування C++. Це мова професійного програмування, яка знаходить широке застосування при розв’язанні самих різноманітних задач, від фінансових розрахунків до моделювання складних систем і космічних розробок. Для більшості програмістів шлях до професії починається саме з вивчення мови C++.
Книга складається із тематично підібраних прикладів і задач, котрі перекривають всі основні розділи та питання, важливі при вивченні мови програмування C++. Матеріал подається в простій формі, адаптованій для вивчення мови програмування в найкоротші терміни. Представлена велика кількість оригінальних програм, які в повній мірі розкривають красу та потужність мови C++.

Книга буде корисною для студентів, викладачів, інженерів, науковців та всіх, хто вивчає мову програмування C++ самостійно.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 9 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Румынский за 6 недель
Технологія продукції ресторанного господарства. Полтавська кухня
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки