02 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів
Останні виставки
Останні новини
Останні новини
«Тарас Шевченко – український художник, поет, мислитель» PDF Друк e-mail
Вівторок, 07 березня 2017, 00:00

 «Тарас Шевченко – український художник, поет, мислитель»

25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 року в метричній книзі церкви святого Іоана Богослова села Моринці Звенигородського повіту Київської губернії з’явився черговий запис: «У жителя села Моринці Григорія Шевченка та його дружини Катерини народився син Тарас». Священик, який молитвував і хрестив хлопчика, назвав його Тарасом, тому що того дня Церква вшановує пам’ять знаменитого константинопольського патріарха кінця VIII — початку IX століть святителя Тарасія. Ніхто, звісно, і гадки не мав, що це народжене під стріхою простої селянської хати хлоп’я стане колись найбільшим генієм України, поетом і художником, якого український народ поставить вище за всіх політиків, завойовників і можновладців.

Детальніше...
 
День інформації - березень 2017 PDF Друк e-mail
Понеділок, 27 лютого 2017, 09:45

Шановні викладачі, співробітники, магістри!

З 1 березня 2017 р. - 4 квітня 2017 р. у читальному залі для науковців (кім. 135) відбудуться "Дні інформації", на яких будуть представлені нові надходження документів (книги, періодичні та аудіовізуальні видання) до бібліотеки за минулий місяць. Запрошуємо переглянути виставку на тему: «Інформаційна безпека та інформаційні війни».

Час проведення - з 1000 - 1700 год.

 
Курси підвищення кваліфікації бібліотекарів - 2017 PDF Друк e-mail
Четвер, 23 лютого 2017, 14:25

З 23.02.17 р. розпочалися заняття на на курсах підвищення кваліфікації бібліотекарів на базі бібліотеки ВНЗ Укоопспілки “Полтавський університет економіки і торгівлі” за тематикою «Інноваційна діяльність бібліотек із забезпечення інформаційних потреб користувачів». Автори курсів Іванова Валентина Василівна, доктор економічних наук, професор та Науменко Ірина Олександрівна, завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки університету проводять заняття за наступними темами: удосконалення або засвоєння нових бібліотечних послуг і розширення їх асортименту; удосконалення методів управління бібліотекою, організаційних соціальних аспектів управлінської діяльності; модернізація бібліотечних технологічних процесів, упровадження автоматизованих бібліотечних технологій; реалізація інновацій у довідково-бібліографічному та інформаційному обслуговуванні користувачів.

Після закінчення курсів бібліотекарі отримають свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Успішного вам навчання, колеги!

 
Фотовиставка «Ні, Я жива, я вічно буду жити…» PDF Друк e-mail
Четвер, 23 лютого 2017, 10:49

22.02.17 р. в бібліотеці ПУЕТ відбулася презентація фотовиставки «Ні, Я жива, я вічно буду жити…»  присвячена дню народження Лесі Українки. Виставка дещо незвичайна. Автор світлин – Гула Валентина  Іванівна народилася в м. Новоград-Волинський – малій батьківщині Лесі Українки. В місті є чудовий музей нашої геніальної поетеси. В цьому музеї зібрані її речі, дитячі книжки, які читали маленькій Лесі, і ті, що вона вже читала сама та ще багато цікавих автентичних речей, що не так часто зустрічається в більшості меморіальних музеїв. І Гулій В. І. захотілося поділитися своїми враженнями та відчуттями від відвідин музею. Так народилася ідея щодо організації фотовиставки до дня народження Лесі Українки. На презентації виступили: директор бібліотеки Садова С. В., автор світлин Гула В. І.. Співробітники відділу обслуговування навчальної і наукової літератури Лоза Л. А., Архіпова С. Л., Юрко І. В. прочитали чудові поезії Л. Українки. Поряд з фотовиставкою була розгорнута книжково-ілюстративна виставка творів поетеси. Студенти із задоволенням ознайомилися з обома виставками.

 
Рисунки по памяти или воспоминания отсидента PDF Друк e-mail
Середа, 22 лютого 2017, 14:36

«Рисунки по памяти или воспоминания отсидента». Семен Глузман

20 лютого в Полтавському університеті економіки і торгівлі відбулася зустріч викладачів та студентів з Семеном Глузманом, який презентував свою книгу спогадів «Рисунки по памяти, или воспоминания отсидента». Колишній політв'язень, дисидент, а нині – відомий громадський діяч. Президент Асоціації психіатрів України. Директор Українсько-американського бюро захисту прав людини і Міжнародного медичного реабілітаційного центру для жертв війни і тоталітарних режимів. Бібліотека університету підготувала виставку-інсталяцію присвячену його життю і творчості, яка викликала неабияку зацікавленість присутніх.

 

Дисиденти. Отсиденти.

Це не був організований рух, а вони не були героями, радше були звичайними дівчатами та хлопцями, які аж ніяк не хотіли потрапити до в’язниці… хотіли жити звичайним життям, працювати, кохати, але… не змогли миритися з тим, що відбувалося навколо. Думати інакше та говорити про це означало втратити роботу, можливо навіть родину та друзів, а часто ще й втратити свободу, але… не втратити себе. Вони рятували, як сказав Семен Глузман, свою особистість, бо не могли жити інакше.

Він говорить, що там, за гратами, були люди різні, порядні й непорядні, так само й при владі та серед тих, хто карав, були люди та нелюди… Але він ні на кого не тримає зла… Він і сьогодні не стоїть осторонь, бо йому не байдужа Україна та її майбутнє, яке все більше й більше викликає тривогу. Звертаючись насамперед до молоді, Семен Глузман говорить, що всі не виїдуть за кордон, більшість залишиться тут. Ми вже не повернемось до СРСР, і проблема не в зовнішніх силах, які хочуть зруйнувати нашу державність, а проблема в нас, в тому, що ми не хочемо керувати своєю державою – ми не ходимо на вибори, ми не контролюємо владу, і навіть не прагнемо цього… Ми приречені жити в цій країні, і хочеться щоб життя це було комфортним та затишним. Просто і складно водночас..

Авторська колонка Семена Глузмана на сайті НОВОЕ ВРЕМЯ: http://nv.ua/opinion/gluzman.html

 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 19 з 43
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
100% аудио испанский: начальный и средний уровень
Рекреаційна географія
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки