02 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів
Останні виставки
Останні новини
Останні новини
Читати – це модно, читати – це круто! PDF Друк e-mail
Середа, 19 квітня 2017, 11:20

БІБЛІОТЕКА ТА СТУДЕНТСЬКА РАДА ПУЕТ
ЗАПРОШУЮТЬ ВСІХ
НА СВЯТО КНИГИ 20 КВІТНЯ 2017 РОКУ!

В ПРОГРАМІ:

З 1100 до 1400 

  • в холі ІІ поверху буде розгорнута панорама з 12 виставок-інсталяцій присвячених книзі, книжкова скульптура та інші цікавинки.

З 1200 до 1300 

  • відбудеться флешмоб «Читати – це модно, читати – це круто!»;
  • буде надана можливість всім бажаючим прийняти участь у «Віршованому караоке» - прочитати перед мікрофоном свої улюблені вірші;
  • здійснена персональна фотосесія для кожного бажаючого «Я і книга» (фото з книгою для майбутньої фотовиставки з аналогічною назвою).
 
Доля сучасної бібліотеки і її майбутнє: співіснування традиційних і нових технологій, друкованої та електронної книги PDF Друк e-mail
Середа, 05 квітня 2017, 10:30

Семінар про майбутнє бібліотеки і книги відбувся в бібліотеці ПУЕТ

Чи є майбутнє у бібліотеки і друкованої книги? Після багаторічної боротьби за виживання, пройшовши через пожежі, вандалізм, крадіжки і насилля, Книга фактично була захоплена зненацька оцифровуванням і вперше за багато століть відчула небезпеку бути знищеною цифровими побратимами.

В бібліотеці університету згідно програми ділового клубу «Професіонал» 4 квітня відбувся семінар «Доля сучасної бібліотеки і її майбутнє: співіснування традиційних і нових технологій, друкованої та електронної книги». Майже відразу семінар перетворився в гостру дискусію між прибічниками друкованої книги з одного боку та електронної книги – з іншого. Модератором була завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом Науменко Ірина Олександрівна, яка поділилася з учасниками семінару ґрунтовними знаннями та цікавою інформацією з цього питання. Підняті проблеми і гострі питання щодо виживання книги і бібліотеки в сучасному світі зачепили всіх присутніх.

Висновок: бібліотека має звертати пильну увагу на всі тенденції і тренди інформаційного оточення, враховувати їх; щоб встояти під агресивно наступаючим інформаційно-технологічним пресингом, треба використовувати все нове для свого розвитку і удосконалення. А що стосується книги, то найкраще про її майбутнє сказав Умберто Еко: «Книжка – це як ложка, молоток, колесо чи ножиці. Один раз винайшли – і покращити вже неможливо».

 
День інформації - квітень 2017 PDF Друк e-mail
П'ятниця, 31 березня 2017, 09:07

Шановні викладачі, співробітники, магістри!

З 5 квітня 2017 р. - 16 травня 2017 р. у читальному залі для науковців (кім. 135) відбудуться "Дні інформації", на яких будуть представлені нові надходження документів (книги, періодичні та аудіовізуальні видання) до бібліотеки за минулий місяць. Запрошуємо переглянути виставку на тему: «Економічна теорія: від теорії до сучасності».

Час проведення - з 1000 - 1700 год.

 
Година поезії PDF Друк e-mail
Вівторок, 28 березня 2017, 15:13

Поезія – це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі.
Ліна Костенко

У двадцять перший день весни, у день весняного рівнодення, людство відзначало Всесвітній день поезії… Насправді ж, поезія присутня в нашому житті кожного дня, саме життя в усіх його барвах, з його смутком та радістю – це поезія, та лиш обрані відчувають це, лиш обрані здатні творити, хоча Йосип Бродський говорив, що «не людина пише вірш, а кожен попередній вірш пише наступний».

28 березня в стінах читального залу бібліотеки ПУЕТ відбулась година поезії, година під’єднання до невидимої поетичної системи, година обміну енергією і теплом…

Свої улюблені поезії читали студенти третього та четвертого курсу спеціальності Документознавство та інформаційна діяльність, директор бібліотеки Садова Світлана Василівна, викладач кафедри ДІДЕС Оніпко Тетяна Володимирівна, аспірантка Оніпко Тетяна і співробітники відділу автоматизації та електронної обробки документів Пилаєва Ірина Аркадіївна та Гришко Світлана Іванівна.

Шарль Бодлер, Олександр Блок, Микола Гумільов, Нікола Вапцаров, Осип Мандельштам, Марина Цвєтаєва, Йосип Бродський, Володимир Сосюра, Василь Симоненко, Грицько Чубай, Ян Бжехва, Ліна Костенко, Юрко Іздрик, Мар’яна Савка, Анастасія Дмитрук… Кожне ім’я – неповторне… говорити про кожного можна багато, а читати поезії, мабуть, можна нескінченно…

Співробітники відділу обслуговування навчальної і наукової літератури підготували книжкову виставку, яку могли переглянути всі бажаючі.

 
Документальний триптих про М.М. Петренка PDF Друк e-mail
Середа, 15 березня 2017, 14:26

Документальний триптих про М.М. Петренка

14 березня 2017 року викладачі, студенти та співробітники ПУЕТ мали змогу переглянути документальний триптих, присвячений постаті Михайла Петренка (1817-1862), поета-романтика, визнання котрому принесла поезія “Небо”, яку було покладено в основу всесвітньо відомої української пісні-романсу, та поспілкуватися з його авторами – Шакіним Миколою Івановичем та Щибрею Леонідом Івановичем.

Співробітники відділу обслуговування навчальної і наукової літератури підготували книжкову виставку, яку всі бажаючі могли переглянути, а наостанок гості подарували бібліотеці ПУЕТ книгу авторства Леоніда Щибрі та Леся Ісаєва «Отаман Савонов», яку незабаром можна буде взяти на науковому абонементі бібліотеки.

 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 18 з 43
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Электронный учебник «Информационные системы и технологии в экономике и управлении»
1С:Предприятие 8. Управление торговыми операциями в вопросах и ответах
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки