29 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів
Останні виставки
Останні новини
Останні новини
Ознайомлення з методами роботи з інформаційними ресурсами бібліотеки ПУЕТ PDF Друк e-mail
Середа, 13 грудня 2023, 11:57

Ознайомлення з методами роботи з інформаційними ресурсами бібліотеки ПУЕТ

13 грудня 2023 року студенти кафедри правознавства першого курсу відвідали бібліотеку.

Директор бібліотеки Лариса Миколаївна Діденко ознайомила здобувачів вищої освіти із сайтом та електронною бібліотекою, репозитарієм, правилами пошуку документів у електронному каталозі. Студенти переглянули електронні фонди наукового та навчального абонементів зі спеціальності Правознавство, ознайомились з правилами пошуку та підготовки списків літератури для написання наукових робіт з урахуванням культури Академічної доброчесності.

 
Національний тиждень читання PDF Друк e-mail
Четвер, 07 грудня 2023, 13:55

Національний тиждень читання

tyltymxbnfyyzgjcnth

З 4 до 10 грудня 2023 року триватиме Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання».

Її мета — об'єднати суспільство довкола читання. Цьогоріч гасло тижня читання — «Бути своїми».

Як зазначають організатори — Український інститут книги, гасло означає зв’язок між поколіннями та демонструє силу єднання українців, згуртованих перед труднощами. «Ми віримо, що зорганізована акція стане прекрасною можливістю нагадати всім українцям про важливість читання як доступної та корисної практики дозвілля, професійного розвитку і соціальної адаптації», — наголошують в УІК.

Долучитися до акції може кожен охочий. Для цього впродовж 4-10 грудня 2023 року потрібно опублікувати в соцмережах допис чи декілька дописів про ваш читацький досвід: добірку улюблених історій, роздуми про важливість культури читання. Для дописів використовуйте хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми та закликайте друзів долучатися до Всеукраїнського тижня читання, а також позначайте офіційні сторінки Українського Інституту Книги у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/UkrainianBookInstitute

https://www.instagram.com/bookinstitute.ua

Упродовж Національного тижня читання відбудуться найрізноманітніші онлайн і офлайн події. Долучайтесь та слідкуйте за новинами!

 
9 грудня – 160 років від дня народження Бориса Грінченка PDF Друк e-mail
Четвер, 09 листопада 2023, 10:06

9 грудня – 160 років від дня народження Бориса Грінченка

Grinchenko Borys

9 грудня виповнюється 160 років від дня народження Бориса Грінченка (1863 – 1910) – видатного українського письменника, педагога, лексикографа, етнографа, літературознавця, історика, публіциста, громадсько-культурного діяча. Борис Грінченко зробив значний внесок у розвиток національної культури, утвердження державної української мови. Вершиною його праці є чотиритомне видання «Словарь української мови» (1907 – 1909 рр.). Запроваджену у словнику орфографічну систему було покладено в основу правопису української мови. У фондах нашої бібліотеки зберігається примірник унікального словника Бориса Грінченка.

20231108 122852 1

Запрошуємо ознайомитися з інформацією про життєвий шлях і творчість видатного письменника у розділі «Блоги» на сайті бібліотеки.

 
Всеукраїнський день бібліотек 2023 PDF Друк e-mail
П'ятниця, 29 вересня 2023, 10:20

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек!

Всеукраїнський день бібліотек

 
160 років від Дня народження Володимира Вернадського – першого президента Академії наук України PDF Друк e-mail
Четвер, 09 березня 2023, 09:22

160 років від Дня народження Володимира Вернадського – першого президента Академії наук України

Володимир Іванович Вернадський

160 років тому - 12 березня 1863 року народився український філософ, природознавець, мислитель, засновник геохімії, біогеохімії, радіогеології, вчення про біосферу і космізм - академік Володимир Іванович Вернадський. Заслуги Вернадського перед Україною і всім світом важко перелічити. Вернадський - основоположник багатьох нових наук, творець революційного вчення про біосферу і ноосферу, організатор і перший президент Національної академії наук України.

Життя Володимира Івановича Вернадського було тісно пов'язане з Полтавщиною. Тут пройшли його дитячі роки. В селі Великі Шишаки на Полтавщині Вернадські мали садибу, куди майже щороку на літо приїздили всією родиною, історія якої пов'язана із знатним українським родом.

До цієї визначної дати на сайті бібліотеки у розділі «Моя рідна Полтавщина. Видатні діячі з Полтавщини» розміщено матеріал про життєвий шлях і наукові досягнення Володимира Івановича Вернадського. Запрошуємо ознайомитися з інформацією про великого вченого XX століття.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 2 з 42
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Studio d A2. Deutsch als Fremdsprache
Математическая экономика
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки