20 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг
Останні виставки
Останні новини
Міжнародна економіка PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Вівторок, 16 листопада 2010, 16:53
Міжнародна економіка

   Савельев Є.В.

   Міжнародна економіка: Підручник. 3-тє вид., перероб. і доп. — К.: Знання, 2008. — 622 с. ISBN 978-966-346-445-9

   У підручнику розглядається теорія міжнародної торгівлі та фінансів як кон­цепція неокласичного синтезу "мейнстрим" (mainstream), що об'єднує положення неокласичної і неокейнсіанської моделей, включаючи досягнення "нових класиків", і теорію раціональних очікувань. Розкриваються основи міжнародного поділу праці, його вплив на національну економіку, гіпотези, які пояснюють рух товарів і переміщення факторів виробництва міме країнами, концепції торгової рівноваги, прибутку від торгівлі та митної політики. Проаналізовано проблеми у сфері зовнішньої торгівлі, пов'язані з макроекономічними цілями, і монетарні аспекти економічної політики. Особливу увагу приділено платіжному балансу, механізму його врівноваження, валютному ринку та обмінному курсу. Значне місце відведено політиці стабілізації у відкритій економіці (за фіксованого і гнучкого валютних курсів, за постійних і змінних цін на товари). Характерною особливістю підручника є широке використання формально-математичних методів у висвітленні теоретичних постулатів міжнародної економіки. Теоретичні підвалини викладено на основі широкого залучення матеріалів практики господарювання України та європейських країн.

   Для магістрантів, які навчаються за спеціальностями "Міжнародна економіка" або "Державна служба". Книга буде корисною також науковцям та економістам-практикам підприємств, банків, державних установ.

Останнє оновлення на Вівторок, 16 листопада 2010, 16:53
 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Как разговаривать с кем угодно, когда угодно и где угодно
Испытание лидерством
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки