27 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів День подарунків для бібліотеки (26 грудня – Міжнародний день подарунків)
Останні виставки
Останні новини
День подарунків для бібліотеки (26 грудня – Міжнародний день подарунків) PDF Друк e-mail
Середа, 20 грудня 2023, 11:45

 

День подарунків для бібліотеки (26 грудня – Міжнародний день подарунків)

podarunok 

26 грудня у світі відзначають День подарунків – дивовижне свято сюрпризів, подарунків, уваги і небайдужості. За легендою у Різдвяну ніч з 25 на 26 грудня Санта-Клаус ховає подарунки під новорічну ялинку. В Україні це свято набуває популярності останні роки.

Усім нам дуже подобається отримувати різноманітні приємні подарунки. Це справжній сюрприз, коли гублячись у здогадах ми отримуємо щось зовсім несподіване, що приносить нам непідробну радість і теплі почуття. Кожен подарунок є свідченням щирих почуттів вдячності та любові, тому багатьом із нас значно приємніше їх дарувати, аніж отримувати.   У цей день потрібно подарувати подарунок не тільки близьким, але й допомогти бідним, влаштовувати благодійні акції.

Багато людей в усьому світі вважають, що книга – найкращий подарунок для всіх. Жодна інша річ не буде такою універсальною та незабутньою. Книги є незамінним джерелом знань, відпочинку та розвитку особистості. Вони дозволяють нам поглиблювати свій досвід, розширювати світогляд та розвивати інтелект. Книги можуть бути найкращим другом, порадником та навіть наставником у складних життєвих ситуаціях.

Звісно, що найкращим подарунком для бібліотеки є книга.  Коли вона подарована бібліотеці, де її прочитає не один десяток користувачів, то це найцінніший подарунок. Ці книги знайдуть своїх читачів та будуть їм корисними, стануть важливою частинкою фонду нашої книгозбірні, вагомим джерелом поповнення чималої бібліотечної колекції, допоможуть у забезпеченні освітнього процесу, відродженні культури та духовному зростанні.
Нашій бібліотеці дарують багато книжок. У цьому місяці фонди поповнились на 40 видань, подарованих нашими друзями, авторами, читачами та викладачами.

podarunokbibl

Серед них є цікава книга Марти Мольфар та Достлєва Андрія «Українці XYZ: звички, смаки, побут». Це спроба дослідження побуту українців перших тридцяти років Незалежності. За ці роки в Україні подорослішало три покоління: «X» («ікси», невідоме покоління) – народжені у 1964–1984 роках; «Y» («міленіали», Next) – народжені у 1985–1999 роках; «Z» («зумери», центеніали) – народжені у 2000 році й молодші. Журналістка й авторка Марта Мольфар дослідила спільні риси й розбіжності поколінь XYZ в українських реаліях і виділила тренди кожного з трьох десятиліть: що їли, у що вдягалися, як прикрашали житло, як розважалися, як ставилися до тіла. Крім аналітики, фактів, порівняння звичок та смаків різних поколінь книга містить об’ємний фотоархів. Основа фотоархіву – повсякденні, аматорські фотографії. Кожне фото – це маленька особиста та абсолютно «народна» історія: без глянцю, без позування, без героїзації. Одна з переваг книги – двомовність: українська та англійська мови. Це дає можливість чесно і відверто розповісти про себе громадянам інших країн, зацікавити Україною і, ми сподіваємось, викликати симпатію до нас.

MartaMolfar1

Ми дуже вдячні всім, хто робить нам такі чудові подарунки і завжди будемо раді отримати книгу у дар. На сайті бібліотеки представлено віртуальну книжкову виставку «Подарунок бібліотеці». Там розміщено книги з автографами авторів і їх побажаннями своїм читачам. Звісно, це невелика частинка від тих книг, які бібліотека отримала у подарунок.

avtogr

Бібліотека ПУЕТ запрошує переглянути цю цікаву віртуальну виставку.

podarunok1

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Электронный учебник «Информационные системы и технологии в экономике и управлении»
Електротехніка
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки