29 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки Електронні змісти книг Правовідносини із загальнообов’язкового державного соціального страхування: теоретичний аспект

Останні виставки
Останні новини
Правовідносини із загальнообов’язкового державного соціального страхування: теоретичний аспект PDF Друк e-mail

Правовідносини із загальнообов’язкового державного соціального страхування: теоретичний аспект

Правовідносини із загальнообов’язкового державного соціального страхування: теоретичний аспект : Монографія / В. В. Андріїв, О. В. Москаленко, С. М. Прилипко, О. М. Ярошенко. – Харків : Видавництво «ФІНН», 2011. – 280 с.

ISBN 978-966-8030-93-2

У ст. 46 Конституції України закріплено право громадян на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом. Реалізація такого права на практиці – це забезпечення достатнього рівня добробуту громадянам держави, що відповідає міжнародним вимогам, а саме ст. 22 Загальної декларації прав людини 1948 р . і ст. 9 Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права 1966 р., за якими держави визнають право кожної людини на соціальний захист, включаючи соціальне страхування.

Соціальне страхування є важливою частиною соціального захисту населення, центром якого є людина та її потреби, а якість задоволення останніх впливає на соціально-економічний розвиток держави. Соціальне страхування створює умови для відтворення робочої сили та захисту громадян у разі настання певних страхових випадків: втраті працездатності, втрати годувальника, безробіття, нещасного випадку на виробництві тощо.

Монографія розрахована на науковців, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів юридичних вищих навчальних закладів і всіх тих, хто цікавиться проблемами соціального захисту населення.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
ЛУЧШИЕ ОТЕЛИ МИРА
Методичні положення та норми продуктивності на виробництво молочних продуктів і морозива
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки