29 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Теоретико-правові основи нотаріату в Україні PDF Друк e-mail

Теоретико-правові основи нотаріату в Україні

Чижмарь К. І. Теоретико-правові основи нотаріату в Україні. Навчальний посібник / За загальною редакцією Чижмарь К. І. / [К. І. Чижмарь, Л. М. Павлова, Д. В. Журавльов] – Київ: Центр учбової літератури. 2016. – 200 с.

ISBN 978-617-673-483-3

У навчальному посібнику на основі чинного законодавства та практики його застосування розкриваються теоретико-правові основи нотаріату в Україні.

Ґрунтовно досліджено та дано авторське визначення поняття та ознак нотаріату, етапи його становлення та формування в світі та Україні. Розкрито фундаментальні аспекти джерел нотаріального права в системі конституційного права України. Окрема увага приділяється характеристиці місця нотаріату серед інших органів державної влади. Детально розкрито правову природу конституційно-правового статусу нотаріату. Обґрунтовано зміст конституційного права людини і громадянина на правову допомогу та його реалізацію за допомогою нотаріальної діяльності. Виведено авторське бачення конституційних гарантій надання органами нотаріату кваліфікованої допомоги, виокремлено їх види та розкрито сутність.

Зосереджено увагу на організації діяльності сучасного нотаріату України, становленні науки про нотаріат та професійного нотаріального самоврядування.

Пропонований посібник розраховано на студентів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів, осіб, які мають намір отримати свідоцтво або підтвердити кваліфікацію у сфері нотаріату згідно п. 8 ст. 10 та усіх, хто цікавиться тематикою правового регулювання нотаріату в Україні.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
«Фэйс-контроль». Правила назначения встреч, ведения переговоров и заключения сделок с VIP клиентами
Управління інноваційними проектами
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки