28 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки Електронні змісти книг Витоки національного страхового ринку України

Останні виставки
Останні новини
Витоки національного страхового ринку України PDF Друк e-mail
Витоки національного страхового ринку України

   Клапків M.C. Клапків Ю.М. Витоки національного страхового ринку України: Монографія. -Тернопіль: Карт-бланш, 2003. - 275 с ISBN 966-7952-04-5

   У книзі вперше розглянуто маловідомі факти з історії зародження та розвитку українського національного страхового ринку. Автори пов'язують цей процес, го­ловним чином, із діяльністю добре відомих у минулому українських страхових това­риств "Дністер" та "Карпатія". Передумови їх заснування та характер діяльності, які досліджуються в надрах страхових систем спочатку Австро-Угорщини, а пізніше Польщі, дають підставу стверджувати, що вони протягом усього часу свого існування виступали важливим економічним та політичним чинником тривалого процесу становлення і розвитку української нації.

   У третьому розділі коротко розглядаються окремі фрагменти відродження і фор­мування сучасного українського страхового ринку протягом 90-х років минулого століття, початку XXI століття, та видатну роль у цьому процесі Тернопільської академії народного господарства і її керівників.

   Книга ілюстрована фотографіями та описами діяльності видатних осіб, котрі у різні періоди активно впливали на розвиток страхування у нашому Краю: імператорів, господарників, громадських діячів, представників духовенства, професорів та ректорів вузів, своїх і чужих.

   Зміст книги вигідно доповнюють копії раритетних документів, знайдених автором в архівах і музеях Тернополя, Львова і Кракова та серед мешканців нашого Краю.

   Монографія розрахована не лише на тих, хто професійно вивчає страхування, але й на тих, кого цікавить багата історія нашої України.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Английский за 1 час. Аудиокурс английского языка
Судоустрій України
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки