29 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Дипломатична історія України PDF Друк e-mail

Дипломатична історія України

Слабченко, Є.

Дипломатична історія України / Є. Слабченко ; упоряд. I. Матяш. – Київ : Кліо, 2016. – 496 с.

ISBN 978-617-7023-45-5

У виданні вперше публікується праця «Дипломатична історія України» Є. А. Слабченка, українського громадського діяча в еміграції, кінорежисера, кінооператора, колекціонера бібліотечних і архівних зібрань, відомого у світовому кіномистецтві як Ежен Деслав (8.12.1899–10.09.1966). Машинопис праці зберігається в архіві Осередку української культури і освіти (Вінніпег, Манітоба, Канада). У праці висвітлено історію України як суверенної держави від Київської Русі до Української Народної Республіки через процес боротьби за незалежність шляхом як дипломатичних зусиль, так і збройної боротьби, її ролі як регіонального і міжнародного гравця, налагодження контактів з іншими країнами та організації дипломатичної служби. Особливість тексту полягає в популярному стилі викладу, підкресленій демонстрації відданості автора українській ідеї, героїзації подвигів козацтва, інтересі до питань дипломатичного протоколу, висвітленні української історії через дипломатичні акції. До тексту додано археографічну передмову, коментарі та біографічний нарис упорядника І. Б. Матяш про Є. А. Слабченка, в якому висвітлено життєвий шлях митця і дослідника, проаналізовано його діяльність як колекціонера української документальної спадщини та дослідника дипломатичної історії.

Для широкого кола читачів, які цікавляться дипломатичною історією України, а також науковців, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Бизнес-путь: Билл Гейтс. 10 секретов самого богатого в мире бизнес-лидера
Введение в голландскую юриспруденцию
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки