29 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Податкова держава PDF Друк e-mail

Податкова держава

Андрущенко В. Л., Тучак Т. В.

Податкова держава: [монографія] / В. Л. Андрущенко: Т. В. Тучак. – К.: Алєрта, 2016. – 304 с.

ISBN 978-617-566-399-8

У монографії на прикладі держав Заходу розкрито поняття, інститути та явища податкової держави. Концепція та функціонування такої держави мало висвітлені у вітчизняній фінансовій літературі. Розглянуто передісторію і форми податкової держави, її дійових осіб, суперечності перерозподільних процесів, питання фіскального федералізму та децентралізації, конкурентно-ризикові й кризові явища, властиві податковій державі. З фіскальної точки зору дано критичну оцінку соціальпо-гуманітарним ініціативам останнього часу.

При підготовці використано матеріали із опублікованих і/або розміщених в Інтернеті англомовних джерел, а також перекладних видань, праць деяких українських авторів. Виклад здійснено в проекції на актуальні проблеми вітчизняної науки і податкової практики, викликані Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом, а також з огляду на академічні потреби підготовки фахівців податкової справи в світлі сучасних вимог. Робота здебільше опирається на досвід і факти за походженням із західних держав.

Немало корисної інформації зосереджено в додатках.

Книга розрахована на достатньо ерудованих читачів – викладачів, аспірантів, магістрів, студентів, персонал фінансових і податкових органів, а також усіх, хто має інтерес до питань державних фінансів та оподаткування.

Автори оцінюють виконану роботу самокритично. А тому звертаємося до читачів словами примітки ченця-переписувача до Лаврентіївського списку (1377 р.) з літопису преподобного монаха Києво-Печерського монастиря Нестора (XI ст.): «Отцы и братия! Еще ся где буду описал или переписал, или не дописал, чтите, исправляя Бога для, а не кляните».

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Электронный учебный курс (ЭУК) «ОЦЕНКА СТОИМОСТИ НЕДВИЖИМОСТИ»
Налоговые системы зарубежных стран
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки