Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання. Властивості |
Ю.О. Ластухін. Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання. Властивості. Навч. посібник.- Львів: Центр Європи, 2009. - 836 с ISBN 978-966-7022-83-9 У виданні викладено головні відомості (синоніми, хімічна будова, фізико-хімічні властивості, джерело, методи одержання та токсикологічні властивості) практично всіх існуючих харчових добавок з індексом Е та без нього загальною кількістю понад 530, що використовуються у харчовій промисловості, у тому числі в Україні. Розглянуто харчові добавки, які:
Навчальний посібник призначений для студентів спеціальності "Хімічна технологія харчових добавок та косметичних засобів"; харчових, косметичних, біотехнологічних, аграрних напрямів вищої освіти, а також для викладачів, наукових працівників, спеціалістів відповідних галузей промисловості, товарознавства, екологічної безпеки споживачів і санітарно-гігієничної еспертизи. Видання містить передмову, вступ, 5 глав, 3 табл., додаток та список рекомендованої літератури. |