19 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг
Останні виставки
Останні новини
Християнство та жінки: двадцять століть історії PDF Друк e-mail
Понеділок, 25 червня 2018, 10:08

Християнство та жінки: двадцять століть історії

Анн-Марі Пельтьє. Християнство та жінки: двадцять століть історії. Пер. з фр. Я. Вестель і Д. Морозової. — К: ДУХ І ЛІТЕРА, 2016. — 160 с

ISBN 978-966-378-471-7

У XX столітті упереджене ставлення до жінки пов'язували із юдео-християнською традицією. Однак, наскільки такий підхід себе виправдовує? У своїй новій книзі відома літературознавець, культуролог і вчений-біблеїст Анн-Марі Пельтьє шукає відповіді на це питання. Вона пропонує читачеві дослідити, як упродовж двадцяти віків в європейській культурі під впливом християнства змінювалося розуміння ролі і статусу жінки. Авторка уникає будь-яких категоричних тверджень, її бачення ґрунтується на глибинному знанні матеріалу і вмінні помічати й інтерпретувати те, що тривалий час лишалось поза увагою дослідників.

З винятковою тактовністю Анн-Марі Пельтьє розкриває гідність жіноцтва, простежуючи його шлях протягом століть, що відділяють нас від захоплюючих біблійних жіночих постатей.

Для культурологів, істориків, літературознавців, студентів-гуманітаріїв та всіх, хто цікавиться питаннями історії християнства.

Електронний зміст

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Грузинская кухня (кухни народов мира)
Теоретико-правові основи нотаріату в Україні
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки