19 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Моя рідна Полтавщина Полтавщина туристична Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava
Останні виставки
Останні новини
Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava PDF Друк e-mail
Вівторок, 05 червня 2018, 10:14

poltava mer fest8–10 червня в Полтаві триватиме Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava.

У списку учасників – відомі автори сучасності з України, Швеції, Німеччини та Британії.

За задумом, Meridian Poltava – це триденна культурологічна прогулянка містом і локаціями поза ним, під час якої полтавці й туристи відвідуватимуть поетичні  читання, концерти, екскурсії тощо. Вхід на всі заходи вільний.

8 червня, у перший день фестивалю, поезія звучатиме в Решетилівці та на полі Полтавської битви. Найочікуванішою подією цього дня мають стати поетичні читання у редуті – спорудженні, яке використовувалося в якості передових опорних пунктів для руйнування бойового порядку наступаючої шведської армії в 1709 р. Тут можна буде почути Сергія Жадана, Галину Крук, Оксану Забужко, Агнету Плейель, Мальте Перссона та Ігоря Померанцева.

Офіційне відкриття Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Poltava відбудеться 9 червня на площі біля театру Гоголя. Далі, о 12:30, у кінотеатрі покажуть фільм Ігоря Померанцева та Лідії Стародубцевої  «Ампутація» (поезія та війна). Кінець фестивального дня обіцяє бути насиченим: літературний вечір Оксани Забужко, мультимедійний проект-вистава «Безкінечна подорож, або Енеїда» за участю Юрія Андруховича та рок-концерт гурту «Жадан і Собаки».

Останній день фестивалю, 10 червня, розпочнеться з пішохідної екскурсії містом, яку проводитиме Артур Ароян. Далі меридіанівці зможуть відвідувати поетичні читання в різних локаціях, що розташовані в центральній частині міста. Завершить 3-денне дійство концерт сучасної класичної музики «Полтава 03:44» у виконанні Квартету імені Левка Ревуцького. Композитори Томас Єннефельт зі Швеції та Золтан Алмаші з України написали його спеціально для Meridian Poltava й гратимуть вперше.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Электронный учебник «ЧРЕЗВЫЧАЙНЫЕ СИТУАЦИИ: ЗАЩИТА НАСЕЛЕНИЯ И ТЕРРИТОРИЙ»
Історія зарубіжної літератури XIX - початку XX століття
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки