19 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг
Останні виставки
Останні новини
Держава та її органи як суб'єкти трудового права: теоретико-прикладний нарис PDF Друк e-mail
П'ятниця, 06 листопада 2015, 10:38

Держава та її органи як суб'єкти трудового права: теоретико-прикладний нарисДержава та її органи як суб'єкти трудового права: теоретико-прикладний нарис : монографія / К. В. Гончарова, Ю. Ю. Івчук, С. М. При-липко, О. М. Ярошенко ; за наук. ред. проф. О. М. Ярошенка. - X. : Право, 2014.-288 с.

ISBN 978-966-458-652-5


У монографії держава як суб'єкт трудового права розглядається одночасно і як носій публічної влади, і як соціальний партнер. У першому випадку вона реалізує свої повноваження в рамках відносин влада - підпорядкування: а) при¬ймає закони та інші нормативно-правові акти, в тому числі й ті, що легалізують правосуб'єктність соціальних партнерів і визначають процедури їх взаємодії; б) забезпечує виконання нормативних приписів за допомогою актів управління, а також нагляд і контроль; в) розглядає спори про право, використовуючи судову систему. У другому - держава діє як рівноправна сторона в партнерських відносинах, що не є притаманним іншим галузям вітчизняної правової системи.

Для науковців, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів юридичних вищих навчальних закладів і всіх тих, хто цікавиться правовим статусом суб'єктів трудового права України.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Грузинская кухня (кухни народов мира)
Вступ до мовознавства
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки